На Кіровоградщині мешканець Олександрійського району дурив фермерів

  • 26 трав. 2023 06:47
  • 370
    • Новина На Кіровоградщині мешканець Олександрійського району дурив фермерів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Заволоділи врожаєм зернових більш ніж на 7 млн грн: на Кіровоградщині повідомлено про підозру членам злочинної групи, сповіщає Кіровоградська обласна прокуратура.
     
    За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури  повідомлено про підозру чотирьом членам злочинної групи за фактом шахрайства вчиненого в особливо великому розмірі (ч.4 ст.190 КК України). 
     
    За даними слідства, угрупування, яке спеціалізувалось на злочинах в агросфері, організував уродженець Олександрійського району, раніше неодноразово судимий за корисливі злочини, за участі ще трьох осіб - мешканців Київщини. 
     
    Фігуранти справи у шахрайський спосіб привласнили понад 1100 тонн врожаю зерна кукурудзи, вводячи в оману керівників фермерських господарств, видаючи себе за впливових аграріїв.
     
    Шахрайська схема була продумана до дрібниць, аби в фермерів не виникало сумнівів, що вони мають справу з солідними підприємцями: Одні - відповідали за комунікацію з продавцями, інші - за логістику, за потреби - швидко вирішували питання оренди складських приміщень. В соцмережах розміщували оголошення про викуп сільгосппродукції, домовлялися про умови та строки оплати, зустрічали автозерновози та по мінімалці оплачували сільгосппродукцію.
     
    Час спливав, а повного розрахунку з фермерами ділки не проводили, відбивались «обіцянками» та вигадуючи при цьому  різні історії.
    У протиправний спосіб з осені 2022 до весни 2023 року, учасники групи заволоділи збіжжям кукурудзи на загальну суму у понад 7 млн грн.
    У ході санкціонованих обшуків у фігурантів вилучено документацію, печатки, банківські картки  та вантажні автомобілі.
     
    Прокурори уже звернулися до суду з клопотанням щодо обрання усім підозрюваним запобіжних заходів  - тримання під вартою.
    Досудове розслідування - СУ ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід - УСР в Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіціі України.