У Кропивницькому відбувся І-ий фестиваль ансамблів "Граємо разом"

  • 26 трав. 2023 21:34
  • 501
    • Новина У Кропивницькому відбувся І-ий фестиваль ансамблів «Граємо разом» Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому в концертній залі музичної школи №1 ім. Генріха Нейгауза відбувся І фестиваль «ГРАЄМО РАЗОМ», в якому взяли участь 29 ансамблів малих та великих форм у номінаціях: «Вокально-хорове виконання», «Струнно-смичкові інструменти», «Фортепіано», «Народні інструменти» та «Духові та ударні інструменти». 
     
     
     
    Учні та викладачі школи, об’єднавшись, подарували шанувальникам музичного мистецтва кращі твори українських та європейських композиторів. 
    Гості гучними оплесками вітали учасників фестивалю. Теплу та творчу атмосферу в концертній залі створила ведуча Валерія Кривенко, а титанічну організаційну роботу з підготовки фестивалю ансамблів провела Марія Тяжельникова та викладачі школи. 
     
     
    - Метою творчого фестивалю ансамблів «ГРАЄМО РАЗОМ» стала популяризація кращих зразків українського та європейського музичного мистецтва, збереження, продовження народних звичаїв та традицій, мотивація учнів та викладачів грати в ансамблі, заохочення учасників освітнього процесу до спільної роботи в творчих колективах та сприяння подальшому розвитку патріотичної, естетичної, музичної культури учасників освітнього процесу, - відзначила директор музичної школи Євгенія Малявкіна.
     
     
    Наприкінці заходу вона подякувала всім учасникам фестивалю за гарний настрій, позитивні емоції та чудові музичні твори, які подарували слухачам виконавці, а також зазначила, що гра в ансамблі впливає на всебічний розвиток дитини, зацікавлює дітей музичним мистецтвом, розвиває почуття відповідальності під час колективного музикування та вручила учасникам Дипломи І-го відкритого фестивалю ансамблів «ГРАЄМО РАЗОМ», побажавши продовження цього надзвичайно цікавого та творчого проєкту. 
     
     
    Дякуємо Збройним Силам України, нашим Захисникам та Захисницям за можливість навчати, працювати та проводити такі фестивалі, які об’єднують музичною творчістю дітей і дорослих та надають віру у Перемогу України!