Водолази обстежили вже чотири водойми на Кіровоградщині до пляжного сезону

  • 25 трав. 2023 18:28
  • 278
    • Новина Водолази обстежили вже чотири водойми на Кіровоградщині до пляжного сезону Ранкове місто. Кропивницький
     
    Фахівці водолазного відділення Служби порятунку обстежують водойми на Кіровоградщині, сповіщає Головне управління ДСНС України у Кіровоградській області.
     
    Щороку перед початком літнього сезону відпочинку на водоймах області проводяться обстеження їх підводної частини. 
     
    Таку роботу на умовах договору з органами місцевого самоврядування та власниками пляжів і баз відпочинку проводять водолази Служби порятунку. Цей рік навіть в умовах війни не став виключенням. 
     
     
    Від початку травня цього року ними обстежено вже чотири водойми на території області. Водолази метр за метром обстежують дно, вимірюють глибину водного об'єкта, ретельно досліджують його на предмет перешкод у вигляді затоплених плавзасобів, інших предметів, різних уламків тощо, іншими словами – усього, що може стати на заваді безпечному відпочинку на узбережжі. 
     
    Така робота, звісно ж, потребує уваги, зосередженості, досвіду, багатьох професійних навичок, адже працювати доводиться в умовах обмеженої видимості та підвищеного ризику травмувань. До того ж у воді завжди існує небезпека натрапити на залишки рибальських сітей та інші небезпеки підводного світу. 
     
    За результатами проведеної роботи замовники отримують від рятувальників документи, що свідчать про безпечність перевіреної водойми для відпочиваючих. Серед них паспорт підводної частини, карта виміру глибин, акт водолазного обстеження та акт про усунення перешкод. 
     
    Незадовільний висновок щодо безпечності водойми так само оформлюють актом. У такому разі місце відпочину не може претендувати на статус офіційно визначеного. А відтак, власникам або орендарям доведеться докласти зусиль, аби дотриматися усіх встановлених вимог та у співпраці зі Службою порятунку подбати про безпеку громадян під час відпочинку біля водойм.
     
    Наразі напружена робота водолазно-рятувальних відділень триває, аби вже найближчим часом в офіційно визначених місцях відпочинку на водоймах області були створені безпечні умови  для перших відвідувачів.