Олександрієць воював за "днр", а згодом перейшов до "вагнерівців"

  • 25 трав. 2023 08:19
  • 801
    • Новина Олександрієць воював за «днр», а згодом перейшов до «вагнерівців» Ранкове місто. Кропивницький
     
    СБУ повідомила про підозру бойовику військової приватної компанії рф «вагнер»
    Слідчі Служби безпеки України заочно повідомили про підозру бойовику російської приватної військової компанії «вагнера». 
     
    Зловмисник підозрюється у державній зраді та участі у терористичній організації.
    Підозрюваним є громадянин України, мешканець м. Олександрії Кіровоградської області, який у 2016 році вступив до лав незаконного збройного формування «Батальйон Восток». В подальшому, після початку широкомасштабного вторгнення рф на територію України, перебуваючи на тимчасово окупованій зс рф території «днр», для ведення військових дій на боці ворога, вступив до «317 батальйону приватної військової компанії вагнера». 
     
    Встановлено, що бойовик у складі  батальйону «вагнера» брав участь у бойових діях на території м. Попасна Луганської області. Крім того, зрадник здійснював заходи з охорони місць перебування полонених військовослужбовців ЗС України  на території с. Таврійське Херсонської області та в м. Таганрог російської федерації. Відомо, що бойовик відрізнявся особливою жорстокістю по відношенню до цивільного населення та військовополонених. 
     
    На підставі одержаних доказів протиправної діяльності зловмисник підозрюється у вчиненні злочинів за: 
    •   ч.1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній);
    •   ч.2 ст.111 КК України (державна зрада).