Письменник і військовослужбовець розповів кропивничанам, що читають на передовій

  • 23 трав. 2023 15:32
  • 401
    • Новина Письменник і військовослужбовець розповів кропивничанам, що читають на передовій Ранкове місто. Кропивницький
     
    Письменник і військовослужбовець розповів читачам бібліотеки Маланюка про літературні вподобання на передовій, сповіщає Кіровоградська обласна рада.
     
    Письменник, перекладач, журналіст, а зараз військовослужбовець Сергій Пантюк розповів читачам обласної бібліотеки для юнацтва імені Маланюка про літературні вподобання захисників на передовій. Про онлайн-зустріч із членами літературного клубу «Ліра» при бібліотеці розповіла директор Лариса Савенко.
     
    Сергій Пантюк розповів, що у бійців є чимала фронтова бібліотека.
    - Читають захисники переважно класику. Роблять це між бойовими чергуваннями. Сам автор розповів, що читав переважно вночі - з ліхтариком на лобі. Крім того, Сергій Пантюк допомагає іншим авторам - бійцям Збройних Сил України - видавати свої книги, - зазначила Лариса Савенко.
    Письменник служить у батальйоні спеціального призначення. Виконував завдання поблизу Бахмута та нині лікується в госпіталі через поранення.
    - Сергій воює одразу на декількох фронтах: справжньому - на Бахмутському напрямку, та інформаційному. На зустрічі автор зачитав свій вірш на тему війни «Ще трохи і закінчиться гроза». Також письменник розповів про одного з найулюбленіших поетів – Тодося Осьмачку, який відверто висловлювався про радянську владу й вижив у ті часи лише тому, що прикинувся божевільним», - розповіла директор бібліотеки.
    Сергій Пантюк є автором 18-ти поетичних і 6-ти прозових книжок, деякі з яких є у фонді обласної бібліотеки для юнацтва імені Маланюка. Зокрема, збірка малої прози «Книжка в дорогу», збірки поезії «Соло для Дримби», «Війна і ми», «Рядки з передової», а також дитячі книги.