До 10 років засудили бобринчанина за скоєння смертельного ДТП напідпитку

  • 23 трав. 2023 13:17
  • 442
    • Новина До 10 років засудили бобринчанина за скоєння смертельного ДТП напідпитку Ранкове місто. Кропивницький
     
    Винуватця ДТП у Бобринці, у якій загинув студент коледжу, засуджено до 10 років ув’язнення, сповіщає Кіровоградська обласна прокуратура.
     
    За принципової та послідовної позиції прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури при підтриманні публічного обвинувачення судом оголошено обвинувальний вирок 24-річному водію за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху  у стані  сп’яніння, що спричинили загибель людини (ч.3 ст.286-1 КК України).  
     
    Прокурор наполягав, а суд призначив обвинуваченому максимально можливе покарання  передбачене санкцією інкримінованої статті.
     
    Згідно вироку суду винуватця смертельної ДТП визнано винним та засуджено до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років. 
     
    Автомобільна аварія сталася 15 жовтня 2022 року у м. Бобринець. 
    Обвинувачений, керуючи у стані алкогольного сп’яніння автомобілем «Audi A7», рухався в межах населеного пункту зі значним перевищенням швидкості (близько 105-115 км/год). У результаті грубого порушення правил дорожнього руху допустив зіткнення з автомобілем ВАЗ. Удар був такої сили, що автомобіль відкинуло на понад 100 метрів від місця зіткнення. Водій ВАЗу – 18 річний студент аграрного коледжу, загинув на місці аварії, а  пасажир «Audi A7» отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.
     
    Прокуратура вважає вирок суду законним та справедливим. 
    До набрання вироком законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.