У Кропивницькому вшанували пам'ять жертв політичних репресій

  • 22 трав. 2023 10:29
  • 237
    • Новина У Кропивницькому вшанували пам'ять жертв політичних репресій Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому рятувальники взяли участь у заходах до Дня вшанування жертв політичних репресій, Головне управління ДСНС України у Кіровоградській області.
     
     
    21 травня щороку в Україні вшановують пам’ять мільйонів загублених життів, бездушно знищених радянським тоталітарним режимом. З 2014 року, а ще більше із початком повномасштабного вторгнення росії, терор і політичні переслідування стали моторошною реальністю для величезної кількості українців на окупованих територіях.
     
     
    Катування, розстріли невинних, насильницькі депортації, фільтраційні табори, масові знущання з політичних мотивів – усе це не історичні кадри з хроніки радянських часів, а на жаль, реалії сьогодення. 
     
     
    З огляду на страшні події, починаючи з пекельного лютого 2022 та й донині,  День пам’яті жертв політичних репресій набуває для нас нового значення. 
     
    У Кропивницькому цього дня громада зібралася біля пам’ятного знаку "Борцям за волю України - жертвам політичних репресій", де секретар Кропивницької єпархії Православної церкви України протоієрей Іван Шубин провів поминальне богослужіння.
     
     
    Разом з очільниками області та міста, представниками громадських організацій та органів виконавчої влади керівництво та особовий склад Головного управління ДСНС в області поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам політичних репресій, аби віддати належне тим, хто безвинно загинув під тиском тоталітарного режиму.