У Кропивницькому відкрилася розширена “Лікарня Святого Луки”

  • 22 трав. 2023 21:38
  • 1015
    • Новина У Кропивницькому відкрилася розширена “Лікарня Святого Луки” Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому відкрилася розширена “Лікарня Святого Луки”, сповіщає Кропивницька міська рада.
     
    Офіційне відкриття новозбудованого багатопрофільного лікувально-діагностичного, навчально-наукового та реабілітаційного комплексу «Лікарня Святого Луки» відбулось  19 травня.
     
     
    Історія створення лікувального закладу бере свій початок іще з дев'яностих років минулого століття з аптечної мережі,  а власне, багатопрофільний медичний центр зі стаціонаром запрацював у 2007 році. “Лікарня Святого Луки” із року в рік демонструвала свій розвиток. І у 2020 році розпочалось будівництво багатопрофільного комплексу.
     
    Унікальний проєкт розширення лікарні був реалізований за підтримки міської влади, про що зазначив її засновник і генеральний директор, Заслужений лікар України Григорій Урсол.
     -  Із 2005 по 2007 рік ми будували лікарню і на той час думали що вона потужна . Але її стало замало і з’явилася нова мрія про її розширення.  Звільнилося сусіднє з лікарнею приміщення і ми звернулися в міську раду, заручилися підтримкою як міського голови Андрія Райковича, так і депутатського корпусу і робота закипіла, - розповідає Григорій Урсол.
    Будівництво нового комплексу припало на роки пандемії коронавірусу, на початок повномасштабної війни і попри всі ці випробування, проєкт вдалося реалізувати, банки-кредитори повірили у його успішність.
     - Наша спільна праця, те що вдалося зробити, і те, що вже лікуємо хворих в новій лікарні — це і є наша віра, і наш вклад в Перемогу, - наголосив генеральний директор закладу.
    Варто зазначити, що “Лікарня Святого Луки” потужно розвиває і реабілітаційний напрям, зокрема, і для поранених українських військових. Прикметно, що зараз тут проходять реабілітацію хлопці, які починали будівництво нового корпусу, а потім через повномасштабне вторгнення російських окупантів в Україну змінили будівельний реманент на зброю і пішли на війну захищати свою Батьківщину.
     
    Зі знаковою подією керівництво закладу і увесь колектив привітав заступник міського голови Олександр Мосін.
     
     
     - “Лікарня Святого Луки” — це багатофункціональний заклад  тут не тільки лікують пацієнтів, а  й проводять науково-дослідну роботу і вишуковують механізми, щоб продовжити людині життя. І міська влада підтримує ініціативи спрямовані на покращення якості надання медичних послуг громаді, - підкреслив Олександр Мосін.
    Він також передав вітання від міського голови Кропивницького, який зараз очолює обласну військову адміністрацію Андрія Райковича і вітальну адресу від імені усієї кропивницької громади.
     
    Лікарня Святого Луки співпрацює із Національною службою здоров'я України і наразі надає послуги за 14 пакетами.
     
    Медичний заклад оснащений за сучасним словом медичної техніки, тут є апарати єдині на всю область. Неодноразово гості урочистостей відзначали, що цей лікувальний комплекс унікальний для цілого центрального регіону нашої країни.
     
     
    Вже зараз в лікарні використовують найновіші технології у гінекології, травматології, в абдомінальній, торакальній хірургії, нейрохірургії, окремі розробки клініки знаходять застосування в інших лікувальних закладах міст України і закордоння. А в найближчих планах на майбутнє - удосконалювати онкологію, кардіохірургію та кардіологію.