Кропивницьким школярам сповістили дату проведення мультипредметного тесту

  • 22 трав. 2023 08:08
  • 573
    • Новина Кропивницьким школярам сповістили дату проведення мультипредметного тесту Ранкове місто. Кропивницький
     
    В ОВА відбулась нарада за участі заступниці начальника облвійськадміністрації Катерини Колтунової, директора Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти Анатолія Анісімова та директорки обласного департаменту освіти і науки Ельзи Лещенко з представниками відділів освіти територіальних громад Кіровоградщини щодо проведення цьогорічного національного мультипредметного тестування (НМТ), сповіщає Кіровоградська обласна державна адміністрація.
     
    Як акцентувала Катерина Колтунова, основна сесія НМТ проходитиме з 5 по 23 червня, зареєструвалися до участі 6 698 майбутніх абітурієнтів Кіровоградщини – цьогоріч кількість учасників, порівняно з 2022 роком, зросла на 1,5 тисячі осіб.
    У Кіровоградській області організовано роботу 27 тимчасових екзаменаційних центрів тестування у 12 громадах. 
    - Обов’язковими предметами для проходження тестування є українська мова та математика, тому їх здаватимуть усі. Вибираючи предмет додаткового блоку, вступники надали перевагу історії України, біології, англійській мові. Менше абітурієнтів обрали: фізику, хімію, німецьку мову, а французьку та  іспанську мови обрали по 1 учаснику тестування, - повідомив Анатолій Анісімов.
    Також він акцентував на необхідності організації безпекових умов у тимчасових екзаменаційних центрах, а також повідомив представникам громад схему екстреного оповіщення та порядок дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій під час проведення національного мультипредметного тестування.