Кропивничанам пояснили, куди звертатися, якщо родич зник безвісти

  • 22 трав. 2023 09:04
  • 461
    • Новина Кропивничанам пояснили, куди звертатися, якщо родич зник безвісти Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кіровоградській ОВА під час засідання Координаційної ради з питань військовослужбовців Тетяна Бородіна - представниця Уповноваженого з питань зниклих безвісти за особливих обставин у Кіровоградській області Олега Котенка повідомила про початок роботи "Єдиного реєстру зниклих безвісти", сповіщає Кіровоградська обласна державна адміністрація.
    - В Україні ведеться велика пошукова робота по зниклим безвісти. Формулювання "за особливих обставин" означає, що це зниклі безвісти під час війни. Під цю категорію підпадають як військові, так і цивільні. Всі вони вносяться до "Єдиного реєстру зниклих безвісти", який запрацював з 2 травня цього року. Якщо рідні зниклих безвісти зверталися раніше до відповідних органів, то повторно цього робити не потрібно, - повідомила Тетяна Бородіна.
    За її словами, пошук зниклих безвісти за особливих обставин починається з того, що рідні мають повідомити поліцію і написати заяву про зникнення, отримати на руки витяг з ЄРДР – це є підтвердженням того, що слідчі розпочали пошук.
    - Також рідні здають ДНК, і саме це дослідження часто є дуже дієвим в пошуках людей. Далі обов'язково зверніться до Національно-інформаційного бюро за номером - 1648. Співпрацюйте з ТЦК та СП, саме там нададуть вам зразки заяв, які ви повинні написати до військової частини, в якій служили ваші рідні. Ви можете співпрацювати з Комітетом Міжнародного Червоного Хреста, який має повноваження звертатися до певних органів рф за підтвердженням списків полонених, - додала Тетяна Бородіна.
    Нагадуємо, повідомити про зниклих безвісти у будні можна за телефоном гарячої лінії: 0 800 339 247 або ж особисто Уповноваженому за телефоном: (099) 792-01-26. 
     
    У вихідні можете надсилати повідомлення у Viber та Telegram за номером: (095) 896-04-21.
     
    Телефон представниці Уповноваженого з питань зниклих безвісти за особливих обставин у Кіровоградській області Тетяни Бородіної: +38 096 967 26 03