У підрозділах поліції Кіровоградщини розпочала роботу третя «зелена кімната»

  • 19 трав. 2023 20:35
  • 482
    • Новина У підрозділах поліції Кіровоградщини розпочала роботу третя «зелена кімната» Ранкове місто. Кропивницький
     
    У підрозділах поліції Кіровоградщини розпочала роботу третя «зелена кімната». 
    Її відкриття відбулося у відділенні поліції №1 (м. Мала Виска) Новоукраїнського районного відділу ГУНП в області.
     
     
    До участі у заході долучилися керівник обласного главку відомства Роман Козьяков, його заступник Олександр Сагаль, начальник відділу ювенальної превенції Сергій Бочарніков, директор благодійного фонду «Безпечне майбутнє» Ірина Саєнко, міський голова Юрій Гульдас, представники райвідділу поліції та окружної прокуратури.
     
    Правоохоронці розповіли, що безпекові кімнати технічно обладнані й облаштовані так, щоб мінімізувати та запобігти повторній травматизації дітей, які потерпіли чи стали свідком злочину. Процес спілкування під час слідчих та процесуальних дій відбуватиметься в комфортних для неповнолітніх умовах.
    - Ми продовжуємо роботу над реалізацією проєкту, ініційованого керівництвом МВС та Національної поліції України, у територіальних підрозділах області. Сьогодні висловлюємо вдячність представникам благодійної організації та особисто Ірині Саєнко за підтримку і сприяння у відкритті нової «зеленої кімнати». Працюємо далі над впровадженням міжнародних стандартів у діяльність поліції, зокрема у забезпеченні прав і свобод дитини, - зазначив Роман Козьяков.