Життя 84-річної олександрійки обірвала пожежа

  • 18 трав. 2023 12:18
  • 518
    • Новина Життя 84-річної олександрійки обірвала пожежа Ранкове місто. Кропивницький
     
    Протягом доби, 17-18 травня, пожежно-рятувальні підрозділи ГУ ДСНС в області загасили дев’ять пожеж різного характеру, сповіщає Головне управління ДСНС України у Кіровоградській області.
     
    Так, 17 травня о 6:30 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вул. Лебедєва у смт Нове Кропивницької територіальної громади. Там виникло загоряння 7 м2 покрівлі та речей домашнього вжитку в господарській споруді на території приватного домоволодіння, яке о 7:56 ліквідовано особовим складом 1-го державного пожежно-рятувального загону.
     
    Того ж дня о 12:04 стало відомо про займання на вул. Вишневій садового товариства “Будівельник” Соколівської територіальної громади Кропивницького району. На час прибуття рятувальників горіло 20 м2 дачного будинку. О 13:34 загоряння загасили кропивницькі вогнеборці.
     
     
    О 13:50 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу на вул. Курортній м. Кропивницького. Після прибуття на місце виклику було встановлено, що горить 50 м2 покрівлі та домашніх речей в господарській споруді на території приватного домоволодіння. Особовим складом 5-ої пожежно-рятувальної частини пожежу було ліквідовано о 14:34.
     
    О 20:05 виклик надійшов з м. Олександрія, де на вул. Перспективній виникла пожежа в одній з квартир двоповерхового житлового будинку.  Після прибуття на місце події було встановлено, що горить 7 м2 домашніх речей та меблів у помешканні. Загоряння загасили о 21:24 бійці 11-ої пожежно-рятувальної частини. Під час ліквідації пожежі виявлено тіло загиблої жінки 1939 р.н.
     
    Вже 18 травня о 4:26 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу на вул. Лідії Гірник с. Осички Вільшанської територіальної громади Голованівського району. На момент прибуття пожежно-рятувального підрозділу горіло 20 м2 покрівлі літньої кухні на території приватного домоволодіння. О 6:26 силами вогнеборців 30-ої пожежно-рятувальної частини пожежу було ліквідовано.
     
     
    Крім того, пожежно-рятувальні підрозділи області загасили чотири пожежі сухої рослинності та сміття на відкритій території: біля с. Соколівське Соколівської територіальної громади Кропивницького району - 350 м2 сміття,  за межами с. Суходільське Долинської територіальної громади Кропивницького району - 500 м2 сухої трави та очерету, у м. Олександрія на вул. Вугільній - 30 м2 сухої трави і на Новопразькому шосе - 80 м2 сухої трави та очерету.
     
    Загиблих та травмованих, крім випадку у м. Олександрія, немає.
    Причини пожеж встановлюють фахівці.