Гучні нічні вибухи на Кіровоградщині: ППО збили крилату ракету і безпілотник

  • 18 трав. 2023 07:49
  • 2356
    • Новина Гучні нічні вибухи на Кіровоградщині: ППО збили крилату ракету і безпілотник Ранкове місто. Кропивницький

    Цієї ночі було доволі неспокійно. Ворог здійснив дві хвилі нальотів із різних напрямків. Першого разу повітряна тривога на Кіровоградщині оголошувалася з 23:31 до 0:20. Та не встигли люди зітхнути з полегшенням, як за 15 хвилин звуки сирени завили знову. На цей раз відбій оголосили лише о 6 ранку.

    З багатьох куточків України - Одещини, Київщини, Черкащини, Полтавщини, Вінниччини, Харківщини, Хмельниччини, Житомирщини - надходили повідомлення про вибухи та гучну роботу ППО. Не оминула ця доля й Кіровоградщину.

    Ось як прокоментував нічний жах начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович:

    - Надзвичайно складна ніч. Чергова масована атака ворога. Одна з найдовших тривог. На Кіровоградщині сили ППО знищили крилату ракету в небі над Олександрійським районом та безпілотник – у Кропивницькому районі. 
    В обох випадках не обійшлося без руйнувань. Бойова частина ракети вибухнула на території приватного домоволодіння. Вибуховою хвилею пошкоджено 3 будинки. Обійшлося без постраждалих. Уламки збитого безпілотника влучили в один із об’єктів. Впродовж кількох годин рятувальні підрозділи гасили пожежу. Евакуйовано мешканців навколишніх дворів. Загиблих та травмованих немає. 

    Прослідкуємо за ходом нічних подій, проаналізувавши повідомлення в Телеграм-каналах: