У Кропивницькому стартує творчий фестиваль “Єврофест 2023”

  • 18 трав. 2023 08:12
  • 458
    • Новина У Кропивницькому стартує творчий фестиваль “Єврофест 2023” Ранкове місто. Кропивницький
     
    ІІІ Всеукраїнський творчий фестиваль до Дня Європи “Єврофест - 2023” розпочато, сповіщає Кіровоградська обласна державна адміністрація.
     
    Вже тринадцятий рік на теренах Кіровоградщини діти та молодь відзначають День Європи багатожанровим фестивалем “Єврофест”, який останні роки набув офіційного статусу Всеукраїнського.
     
    До Дня Європи Кіровоградським обласним ЦДЮТ заплановано проведення низки акцій і заходів в режимі онлайн за загальною темою “Крокуємо до ЄС”.
     
    Організаторами заходу виступили Міністерство освіти і науки України, департамент освіти і науки Кіровоградської обласної військової адміністрації, Український державний центр позашкільної освіти, Міжнародна асоціація позашкільної освіти, комунальний позашкільний навчальний заклад “Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості”, молодіжне громадське об'єднання “Центр”.
     
    Загалом у конкурсній програмі фестивалю беруть участь понад 1000 учасників, учнів та студентів закладів позашкільної, загальної та вищої освіти, які представили на розсуд журі свої творчі роботи у конкурсах постерів, світлин, коміксів, інтернет-мемів, перформативного мистецтва.
     
    Учасники євроклубів, парламентів дітей та інших громадських формувань беруть участь у низці конкурсних завдань номінації “Нова формація”, під час якої обговорюватимуть те, яким ми бачимо майбутнє України після нашої Перемоги, перспективи вступу до Євросоюзу, перевірять свої знання європейських цінностей, продемонструють власне бачення спільного європейського майбутнього України у Європейському Союзі.
     
    Програма фестивалю -  передбачає також багато просвітницьких активностей, в яких зможуть взяти участь як учасники конкурсних програм, так і усі охочі. Це участь у наших онлайн форумах, конкурсних сесіях, art-виставках, відеозустрічах, кубках з інтелектуальних ігор та в Європейському містечку!
     
    Детальнішу інформацію про заходи фестивалю можна знайти на сторінці Кіровоградського обласного ЦДЮТ у ФБ.