Чи можуть отримати суб’єкти малого підприємництва компенсацію при працевлаштуванні безробітних з числа осіб з інвалідністю?

  • 18 трав. 2023 16:18
  • 294
    • Новина Чи можуть отримати суб’єкти малого підприємництва компенсацію при працевлаштуванні безробітних з числа осіб з інвалідністю? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Чи можуть отримати суб’єкти малого підприємництва компенсацію при працевлаштуванні безробітних з-поміж осіб з інвалідністю, сповіщає Кіровоградський обласний центр зайнятості. Так, можуть.
     
    Суб’єктам малого підприємництва, які працевлаштовують зареєстрованих безробітних на нові робочі місця, компенсуються фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Це передбачено ч. 3 ст.27 Закону України “Про зайнятість населення”.
     
    Компенсація виплачується за рахунок коштів, передбачених на такі цілі у бюджеті Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (у разі працевлаштування особи з інвалідністю з числа зареєстрованих безробітних).
     
    Слід враховувати, що відповідно до пункту 9 Порядку компенсації суб’єктам малого підприємництва фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування зареєстрованих безробітних на нові робочі місця, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2023 року № 338, виплата компенсації продовжується у разі зняття з працівника інвалідності. Також виплата продовжується, якщо працівнику встановлена інвалідність і він продовжує працювати.
     
    Виникають питання, що пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до філій обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування.