Екснотаріус запевняв кропивничан, що вони перебувають у чорних списках СБУ

  • 17 трав. 2023 15:36
  • 592
    • Новина Екснотаріус запевняв кропивничан, що вони перебувають у чорних списках СБУ Ранкове місто. Кропивницький
     
    ”Вас відпрацьовує СБУ за зв’язки з РФ”- на Кіровоградщині викрито шахрая, сповіщає Кіровоградська обласна прокуратура.
     
    Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури  повідомили про підозру мешканцю Кіровоградщини за фактом підбурювання до надання неправомірної вигоди службовим особам державних органів та  шахрайства.
     
    За даними слідства, підозрюваний, у минулому нотаріус, обрав шлях легкого заробітку. Мешканець Кропивницького звернувся до нього, як до досвідченого правника,  за роз’ясненням механізму отримання перерахунку пенсії.  Достовірно знаючи, що чоловік кілька років працював у рф, а зараз має проблеми з отриманням певних довідок, увів в оману потерпілого та його дружину, переконавши їх, що складнощі  отримання документів виникли саме через  потрапляння чоловіка у бази даних  СБУ, як особи, яка має зв’язки з країною-агресором.
     
    Підозрюваний  був переконливим та порадив зляканим людям, якомога швидше «вирішити проблему». Ціна питання  - 100 тис. грн неправомірної вигоди посадовцям СБУ за виключення чоловіка з баз даних спецслужби.
     
    Викрили спритника безпосередньо під час передачі частини коштів.
    За клопотанням прокурорів підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави.
     
    Досудове розслідування -  СУ ГУНП в області, оперативний супровід – ГУ ВБ Управління СБУ.
     
    Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.