У Кропивницькому хореографічне мистецтво вирішили просувати за допомогою краєзнавчого музею

  • 15 трав. 2023 19:22
  • 432
    • Новина У Кропивницькому хореографічне мистецтво вирішили просувати за допомогою краєзнавчого музею Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому працювали над посиленням популяризації хореографічного мистецтва в області, сповіщає Кіровоградська обласна рада.
     
    В обласному краєзнавчому музеї працювали над посиленням популяризації хореографічного мистецтва на Кіровоградщині в рамках засідання круглого столу «Перспективи збереження, розвитку та популяризації українського хореографічного мистецтва Центральноукраїнського регіону». Про це повідомив директор музею Борис Шевченко сьогодні, 12 травня.
     
     
    До обговорення долучилися перший заступник голови обласної ради Юрій Семенюк, депутат облради, директор обласного центру дитячої та юнацької творчості Ганна Суркова, провідні хореографи Кіровоградщини, керівники закладів культури, викладачі ЦДУ імені Винниченка та музейники області.
    - У Кропивницькому на рівні з українським театром, який є брендом міста та області, є ще одна важлива сфера - українська хореографія, яка може презентувати наш край в Україні та за її межами. Варто нагадати, що до складу краєзнавчого музею входить єдиний у світі Музей історії українського хореографічного мистецтва, який зберігає унікальні матеріали, що розповідають про народно-сценічний танець, - зазначив Борис Шевченко.
    У ході обговорення присутні поділилися думками з приводу сучасного стану українського хореографічного мистецтва нашого регіону, його проблем та перспектив.
     
    За результатами круглого столу учасники погодили резолюцію щодо популяризації хореографічного мистецтва на Кіровоградщині, а обласний краєзнавчий музей та обласний осередок Національної хореографічної спілки України підписали Меморандум про партнерство у напрацьованих напрямках.