Підрядник не виконав зобов'язань під час ремонту психлікарні у Кропивницькому

  • 11 трав. 2023 21:25
  • 616
    • Новина Підрядник не виконав зобов'язань під час ремонту психлікарні у Кропивницькому Ранкове місто. Кропивницький
     
    Привласнення бюджетних коштів на ремонті лікарні: судитимуть керівника підрядного підприємства, сповіщає Кіровоградська обласна прокуратура.
     
    Прокурорами Кіровоградської обласної прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора  товариства за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем  та службового підроблення (ч. 3 ст. 191, ч.1 ст.366 КК України).
     
    За даними слідства, у 2021 році між  лікувальним закладом та підрядним підприємством укладений договір на будівельно-ремонтні роботи одного із корпусів  обласної психіатричної лікарні. За бюджетні кошти у закладі мали відремонтувати підлогу, облицювати стіни, виконати малярні  й електромонтажні роботи та прокласти водопровід.
     
    Під час робіт  підрядник не закупив у необхідній кількості будівельні матеріали, мінімізувавши тим самим витратну частину підприємства, та скоротив до мінімуму трудові витрати  й роботу будівельної спецтехніки. При цьому  у звітну документацію були внесені неправдиві відомості, щодо фактичних обсягів виконаних ремонтних робіт та використаних будматеріалів. Це призвело до безпідставного перерахування на рахунок ТОВ бюджетних коштів у сумі понад 250 тис. грн. 
     
    Справу розглядатимуть у  Кіровському районному суді м.  Кропивницького.