На Кіровоградщині спритники придбали міфічне добриво на 16 млн грн.

  • 11 трав. 2023 07:09
  • 557
    • Новина На Кіровоградщині спритники придбали міфічне добриво на 16 млн грн. Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині викрили розкрадання шістнадцяти мільйонів гривень, сповіщає Управління СБ України в Кіровоградській області.
     
    Співробітники Управління СБУ в Кіровоградській області викрили посадовців, які в умовах війни привласнили кошти державного підприємства на суму понад 16 млн грн. 
     
     
    Правоохоронці встановили, що керівники підприємства, яке підпорядковане Національній академії аграрних наук України, внесли неправдиві дані в документи про нібито закупівлю органічних добрив. Водночас їхній спільник, директор підприємства-підрядника, фальшував внесення добрив у ґрунт.
     
    Привласнені в такий спосіб кошти державного підприємства ділки поділили між собою.
     
    Під час обшуків правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію, чорнові записи та інші матеріали, що містять докази протиправної діяльності.
     
    У межах розпочатого кримінального провадження трьом учасникам протиправної оборудки повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191  Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
     
    Заходи з викриття зловмисників проводили співробітники Управління СБУ в Кіровоградській області спільно з  Національним антикорупційним бюро України, за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України.