Кіровоградські прокурори розслідували справу колоборанта, який мародерив під час окупації Київщини

  • 10 трав. 2023 07:03
  • 585
    • Новина Кіровоградські прокурори розслідували справу колоборанта, який мародерив під час окупації Київщини Ранкове місто. Кропивницький
     
    Здавав місця дислокації тероборони та ЗСУ – за державну зраду судитимуть жителя Кіровоградщини, сповіщає Кіровоградська обласна прокуратура.
     
    Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Гайворонського району за фактами державної зради та крадіжки в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111, ч. 4 ст. 185 КК України).
     
    Слідством встановлено, що обвинувачений добровільно співпрацював з ворогом.
    Перебуваючи на території тимчасово окупованої Київщини, чоловік налагодив особистий контакт з військовослужбовцями країни-агресора. Він надавав представникам збройних сил рф відомості щодо місць розташування Збройних Сил України, Сил територіальної оборони, розміщення блокпостів, а також особистих даних місцевого населення.
     
    Окрім того, правоохоронці задокументували, що обвинувачений обкрадав будинки жителів у с. Северинівка Бучанського району та торговельні заклади в межах населеного пункту.
     
    Після евакуації чоловік повернувся на Кіровоградщину. Із собою привіз частину награбованого – гроші та коштовності. Наразі обвинувачений перебуває під вартою.
    Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ у Кіровоградській області.