Кіровоградські прокурори зібрали матеріали на жінку, що здавала окупантам активістів й атошників

  • 9 трав. 2023 06:49
  • 1369
    • Новина Кіровоградські прокурори зібрали матеріали на жінку, що здавала окупантам активістів й атошників Ранкове місто. Кропивницький
     
    Продавала окупантам інформацію про патріотично налаштованих активістів: зрадниці загрожує довічне, переконана Кіровоградська обласна прокуратура.
     
    За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури до суду для розгляду по суті направлено обвинувальний акт стосовно мешканки Миколаївщини за фактом державної зради (ч.2 ст. 111 КК України). 
     
    Слідством встановлено, що обвинувачена добровільно пішла на співпрацю з ворогом. Під час окупації військами рф населеного пункту  вона за винагороду надавала останнім відомості щодо учасників АТО та патріотично налаштованих місцевих активістів, які надалі були вбиті військовими рф.
     
    Наразі жінка перебуває  під вартою  у слідчому ізоляторі м. Миколаєва. За скоєне їй загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне, з конфіскацією майна.
     
    Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ у Кіровоградській області.
     
    Загалом, від початку повномасштабного вторгнення за процесуального керівництва прокурорів  Кіровоградської обласної прокуратури завершено слідство у 56 кримінальних провадженнях, пов'язаних із російсько-українською війною. Ще у 50 провадженнях вказаної категорії досудове розслідування на даний час триває.