Офіцер у Знам'янці підстрелив підлеглого й отримав пониження у зарплаті

  • 9 трав. 2023 21:21
  • 778
    • Новина Офіцер у Знам'янці підстрелив підлеглого й отримав пониження у зарплаті Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Знам’янці майору ЗСУ Віталію П. скоротили зарплатню через поранення підлеглого з пістолета. Про це йдеться у вироку місцевого суду Кіровоградської області.
     
    Офіцер обіймає посаду заступника командира військової частини з озброєння. Близько 18 години 30 липня 2022 року він знаходився поруч із контрольно-пропускним пунктом. У майора з собою був пістолет Токарєва, 1937 року виготовлення. Діючи недбало, він спрямував дуло у напрямок гомілки строковика та здійснив постріл. Кулеметник взводу охорони отримав закритий вогнепальний перелом верхньої третини лівої гомілки з переломом малогомілкової кістки та рани по внутрішній і зовнішній поверхні, сповіщає 368.media.
     
    У судовому засіданні Віталій П. вину визнав повністю не заперечував проти фактичних обставин справи. Пояснив, що дійсно здійснив постріл з вогнепальної зброї з необережності. У скоєному щиро покаявся, шкоду відшкодував. Просив суворо не карати.
     
    Потерпілий в судове засідання не з’явився, надав заяву про розгляд справи за його відсутності. В якій будь-яких претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого не мав.
     
    Майора визнали винним за ч. 1 ст. 414 КК. Йому призначили покарання у виді службового обмеження строком на один рік, з відрахуванням в дохід держави із суми грошового забезпечення 10%.