Олександрієць здобув перемогу в «Іграх Нескорених» у Львові

  • 8 трав. 2023 21:42
  • 344
    • Новина Олександрієць здобув перемогу в «Іграх Нескорених» у Львові Ранкове місто. Кропивницький
     
    Вони надихають своїм прикладом: міський голова Сергій Кузьменко привітав призера «Ігор Нескорених», сповіщає Олександрійська міська рада.
     
    Цьогорічні національні відбіркові змагання з адаптивних видів спорту «Ігри Нескорених» у Львові принесли призове місце для Сергія Майданюка, жителя Олександрії, юриста, військового, який у серпні минулого року в результаті поранення втратив нижню кінцівку. Воїн уперше взяв участь в подібних змаганнях і одразу став одним із найкращих.
     
    З призовим III місцем спортсмена привітав міський голова Сергій Кузьменко.
    - Дякую, що любите свою країну і зробили все, аби ворог зупинився. Саме завдяки стійкості, мужності й відвазі таких людей як ви, ми й здобудемо перемогу на війні. Наразі ж вітаю з призовим місцем на відбіркових змаганнях, – сказав очільник громади.
    Також Сергій Кузьменко подарував військовому прапор Олександрії.
    Сергій Майданюк завжди займався спортом, тому йому важко було уявити себе поза активним способом життя. У лютому через соціальні мережі він звернувся за допомогою до небайдужих громадян та до благодійного фонду «Турбота», щоб зібрати кошти на сучасний протез.
     
    Завдячуючи фонду, підприємцям та простим людям кошти було зібрано і незабаром Сергій зможе повернутися до таких активних видів спорту як біг.
    Упродовж двох днів на «Іграх Нескорених» 223 учасники – ветерани і військовослужбовці з 24 областей країни – виборювали першість у 9 видах спорту.
     
    Сергій Майданюк зайняв два III місця: з баскетболу на візках та плаванні, при чому І та II місця з плавання посіли бійці, що мають усі кінцівки.
    За результатами цього відбору Сергій має високі шанси потрапити до національної збірної, яка восени поїде до Дюссельдорфа на Міжнародні ветеранські змагання Invictus Games. Збірну України в 2023 році будуть представляти 24 спортсмени з-поміж військовослужбовців та ветеранів війни, які отримали травми, захворювання та поранення під час виконання службових обов’язків в зоні бойових дій.
     
    Сам Сергій родом зі Знам’янки, але останні роки проживає в Олександрії, працює адвокатом та є головою ОСББ. На фронт пішов із перших днів війни. Ногу втратив під час прямого контакту з російськими військовими поблизу Донецького аеропорту. Нагороджений Почесним нагрудним знаком «Сталевий хрест» від головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.