Кіровоградські прокурори оголосили підозру колаборанту заочно

  • 3 трав. 2023 21:34
  • 656
    • Новина Кіровоградські прокурори оголосили підозру колаборанту заочно Ранкове місто. Кропивницький
     
    Перейшов на сторону ворога: колаборанта з Херсонщини судитимуть, сповіщає Кіровоградська обласна прокуратура.
     
    Мешканець тимчасово окупованого селища Музиківка Херсонської області обвинувачується у державній зраді, оскільки перейшов на сторону ворога, став «главой гражданской администрации» та виконував вказівки окупантів.
     
    За даними слідства, обвинувачений в умовах воєнного стану ініціативно запропонував окупаційній владі свою кандидатуру на посаду т.зв. «главы гражданской администрации», на якій перебуває по теперішній час. 
     
    За своєї колабораційної  діяльності зрадник надавав вказівки працівникам органів місцевого самоврядування подавати заяви про працевлаштування до окупаційних органів, сприяв поширенню російської пропаганди серед мешканців селища та прилеглих населених пунктів, а також розповсюджував листівки із закликами до співпраці з окупантами. 
     
    Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури заочно повідомили зраднику про підозру у добровільному зайнятті посади, пов'язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.