Кропивницькі піротехніки розміновують деокуповані території Харківської області

  • 3 трав. 2023 07:19
  • 506
    • Новина Кропивницькі піротехніки розміновують деокуповані території Харківської області Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кропивницькі піротехніки розміновують деокуповані території Харківської області, сповіщає Головне управління ДСНС України у Кіровоградській області.
     
    Сьогодні кропивницькі піротехніки у складі зведеного загону виконують бойові завдання на Харківщині. З 21 березня 17 найкращих та найдосвідченіших фахівців піротехнічного відділення аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Кіровоградській області проводять розмінування деокупованих територій, де тривалий час точилися запеклі бої  за кожен метр української землі.
     
     
    Під час відступу ворог цинічно і підло мінував усе: об’єкти інфраструктури, житлові будинки, військову та цивільну техніку, дитячі майданчики та звичайні побутові речі. Тож, завдання саперів - звільнити цю територію від залишків присутності на ній ворога, аби згодом на випалену війною землю знову повернулося життя.
     
    Графік роботи бійців ДСНС дуже напружений. Щодня на північному сході країни тривають роботи по розмінуванню. За цей час силами наших піротехніків знешкоджено понад 150 протипіхотних мін та більше сотні протитанкових мін, а ще понад 100 одиниць інших вибухонебезпечних предметів. Впродовж одного дня силами трьох відділень обстежується до 1 га території. Робота проводиться ручним та механізованим способом. На сьогодні першочерговим завданням є розмінування лінії електропередач, що дозволить дати світло знеструмленим населеним пунктам.
     
    Робота вибухотехніка потребує уваги, зосередженості, великого обсягу професійних знань та практичних навичок і досвіду, відповідальності та особистої мужності. І кожен з наших бійців, безумовно,  володіє такими якостями, адже там, сам-на-сам із смертельною небезпекою, ведуть бій одні з найкращих
     
    А що допомагає їм триматися та професійно і мужньо вести бій з прихованим ворогом, що причаївся у полях, лісосмугах та зруйнованих будівлях? У рідкісні та нетривалі хвилини дозвілля хлопці розраджують душу піснею під гітару, щирими розмовами у дружному колі та, звісно ж, спілкуванням з рідними, які завжди підтримують своїх героїв на відстані. 
     
    Нині ще тонни вибухонебезпечного металу  лежить в українських чорноземах, тож, попереду ще багато роботи. Але наші герої не скоряються перед труднощами та вірять у власні сили, а ми віримо у них, у їх досвід, професіоналізм та незламну волю.