Медики на спеціальному автобусі зможуть дістатися до віддалених районів задля вакцинації

  • 28 квіт. 2023 11:03
  • 507
    • Новина Медики на спеціальному автобусі зможуть дістатися до віддалених районів задля вакцинації Ранкове місто. Кропивницький
     
    Фахівці Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб разом із мобільними вакцинальними бригадами медиків проводять імунізацію мешканців Кіровоградщини, сповіщає Кіровоградська обласна державна адміністрація.
     
    Медики запрошують маломобільні верстви населення міста Кропивницького та громад Кіровоградщини подбати про своє здоров’я.
     
     
    Автобус, який надали Міністерство охорони здоров'я України та Всесвітня організація охорони здоров'я, підлаштовано під потреби людей з інвалідністю. Транспорт обладнано спеціальною виїзною платформою, що дає змогу транспортувати людину з інвалідністю в автобус із метою щеплення.
     
    Для проведення такої вакцинації варто звертатися до сімейних лікарів. Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб забезпечує виїзд бригад медиків для проведення щеплення або доставку людини до пункту вакцинації.
     
    Надалі такі виїзні вакцинації відбуватимуться і в найбільш віддалених населених пунктах області, щоб вакцинувати охочих та людей з обмеженими можливостями безпечно.
     
    Учора в різних куточках Кропивницького автобусом доставлено та провакциновано 10 осіб: 5 людей з інвалідністю, а інші 5 осіб - ті, що виявили бажання зробити щеплення.