У Кропивницькому провели в останню путь загиблих земляків - Героїв

  • 26 квіт. 2023 08:04
  • 621
    • Новина У Кропивницькому провели в останню путь загиблих земляків - Героїв Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому провели в останню путь загиблих земляків - Героїв, сповіщає Кропивницька міська рада.
     
    25 квітня кропивничани провели у вічність Героїв-земляків, які залишилися вірними Україні до останніх хвилин свого життя.
     
    29-річний молодший сержант, десантник Сергій Бубись загинув в бою російськими агресорами  17 квітня в Сіверськодонецькому районі Луганської області.
     
    Молоде й повне сил серце солдата Максима Дивульського зупинилося 18 квітня на Луганщині. Йому було лише 23 роки. 
     
    Цього ж дня від рук російських загарбників під Бахмутом загинув навідник механізованого відділення, сержант Андрій Літуновський. Цьогоріч він мав би відзначати свій 50-річний ювілей.
     
    Головний сержант Андрій Слободенюк загинув 21 квітня при виконанні службових обов’язків від несумісних з життям травм. 34-річний інструктор відділення рекрутингу був досвіченим військовим, брав участь в АТО. 
     
     
    Вічний спочинок Герої знайшли на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища. Панахиду відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.
    - Родини наших Воїнів втратили тих, хто мав у собі стільки щирої любові, що вона спонукала їх взяти до рук зброю і піти захищати своїх рідних, свою землю. Величезне співчуття їхнім осиротілим дітям, батькам, друзям, побратимам. Жахіття і скорботу приносить нам війна. В Україну вдерлися орди збожеволілих росіян, вони прийшли не вперше, але мета в них завжди була та сама — знищувати, руйнувати, чинити наругу. Ми не знаємо, скільки ще чекає попереду втрат, сліз, страждань і болю, скільки ще доведеться йти цією дорогою скорботи, але вже сьогодні переконані, що наш народ вистоїть і здобуде перемогу. Бо народ, який має таких мужніх й люблячих синів і доньок, перемогти неможливо, - звернувся до учасників жалобної церемонії  Владика Марк.
    Цього дня на Лелеківському кладовищі рідні, друзі та бойові побратими провели у засвіти солдата Юрія Мудрія. 35-річний стрілець-санітар загинув під час виконання бойового завдання 18 квітня в Луганській області. 
     
    Жалобну церемонію провів священник Православної церкви України з Херсона, настоятель Свято-Покровського храму отець Сергій Чудинович.