На Кіровоградщині стартував Європейський тиждень імунізації

  • 25 квіт. 2023 12:24
  • 643
    • Новина На Кіровоградщині стартував Європейський тиждень імунізації Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кіровоградщина долучилась до Європейського тижня імунізації, сповіщає Кіровоградська обласна державна адміністрація. В області він триватиме з 24 по 30 квітня 2023 року. Про це повідомила головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук.
    - Цього року тема заходу «Дні любові до вакцинації». Вакцинація отримала широке визнання як один з найдієвіших та економічно доцільних засобів в сфері охороні здоров'я. Разом з тим в світі нараховується більше 19 мільйонів не вакцинованих чи недостатньо вакцинованих дітей, що ризикують захворіти потенційно смертельними захворюваннями, - зазначила Надія Оперчук.
    Вона додала, що надзвичайно актуальними залишаються питання збереження здоров'я військовослужбовців та бійців територіальної оборони та профілактики серед них інфекційних хвороб, у тому числі правця.
     
    Згідно з Національним календарем профілактичних щеплень кожна дитина в Україні до 16 років має отримати щеплення від десяти небезпечних інфекцій: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюка, поліомієліту та гемофільної інфекції типу b. Дорослим кожні 10 років потрібно ревакцинуватися від правця та дифтерії.
     
    Тим, хто народився до 2000-х та не були вакциновані від гепатиту В, рекомендовано зробити це щеплення.