Музейники Кропивницього пояснять історію нашого краю завдяки «Мові міста»

  • 24 квіт. 2023 19:06
  • 389
    • Новина Музейники Кропивницього пояснять історію нашого краю завдяки «Мові міста» Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Міжнародний день пам’яток та визначних місць в обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація проєкту «Мова міста»-про історію та архітектуру міста Кропивницький.
     
     
    Модератор заходу, завідувачка відділу історії Валентина Пархомчук зазначила, що проєкт «Мова міста» покликаний розгадати та розповісти історію Кропивницького через особливості його архітектури, яка відображає душу, характер та унікальність нашого міста. Адже вивчення старовинної архітектури є важливим кроком у збереженні культурної спадщини та розумінні того, як ми розвивалися як спільнота.
     
    Цей проєкт довготривалий та реалізується спільно з краєзнавцями та партнерами музею Володимиром Поліщуком, Юрієм Тютюшкіним та всіма зацікавленими особами, які поділяють нашу любов до міста та його архітектурної спадщини.
     
    Куратор проєкту, провідний науковий співробітник відділу історії Алла Забабуріна розповіла присутнім про особливості забудови Кропивницького, відомих архітекторів, унікальні споруди та їх історію створення на основі фотоматеріалів із фондів краєзнавчого музею з фотовиставки «Кропивницький: місто у просторі і часі». Також було представлено різноманітну краєзнавчу літературу Володимира Поліщука з історії архітектури міста, зразки будівельних та облицювальних матеріалів зі старовинних будівель нашого регіону XIX - XX століть. Гостями заходу стали студенти Кропивницького будівельного фахового коледжу, історики та науковці міста.
     
    На подальших зустрічах планується ознайомлення з архітектурними стилями, які характеризують наше місто, дослідження різноманітних будівель, споруд, пам'яток та локацій, які є свідками історії. Також буде обговорено значення старовинної архітектури для сучасного міста, як важливого елемента культурної спадщини, туристичної привабливості та розвитку міської ідентичності.
     
    Слідкуйте за анонсами та долучайтеся до наших заходів, які будуть проходити у рамках даного проєкту.