Кіровоградські прокурори ініціювали повернення до держави земельних ділянок, що належать громадянам рф

  • 20 квіт. 2023 06:50
  • 1025
    • Новина Кіровоградські прокурори ініціювали повернення до держави земельних ділянок, що належать громадянам рф Ранкове місто. Кропивницький
     
    Конфіскація земельних ділянок, власниками яких є громадяни РФ та повернення їх  державі: прокурори регіону розпочали системну роботу, сповіщає Кіровоградська обласна прокуратура.
     
    Прокуратура Кіровоградщини через суд ініціює питання конфіскації у власність держави  майже 100 гектар сільськогосподарських земель, що належать на праві приватної власності громадянам  країни-агресора.
     
    Прокурори встановили, що на даний час на території області є земельні ділянки сільськогосподарського призначення, які перебувають у власності громадян РФ, переважно прийняті ними у спадщину. У порушення статті 81 Земельного кодексу України протягом року після набуття права власності на вказані земельні ділянки громадини РФ їх не відчужили.
     
    В умовах повномасштабної збройної агресії РФ проти України - це грубе порушення державних інтересів, адже ці землі переважно перебувають в оренді на оплатній основі, а це призводить до фактичного фінансування держави-агресора. Реагуючи на порушення  та захищаючи інтереси держави  прокуратура по кожному такому виявленому факту  звертається до суду щодо конфіскації.
     
    На сьогодні  прокурори Кіровоградщини  скерували до суду понад 20 позовних заяв про конфіскацію таких земельних ділянок та  передачу їх у державну власність. Загальна вартість цих земель становить майже 17 млн гривень.
     
    Послідовна робота на цьому напрямку продовжується, її здійснюють усі окружні прокуратури області.