Ситуація з підйомом води у Світловодській та Онуфріївських громадах не критична

  • 18 квіт. 2023 07:40
  • 408
    • Новина Ситуація з підйомом води у Світловодській та Онуфріївських громадах не критична Ранкове місто. Кропивницький
     
    На поточний момент спостерігається зниження рівня води в басейні річки Дніпро, гідрологічна обстановка поступово стабілізується, нових загроз підтоплення територій немає, сповіщає Кіровоградська обласна державна адміністрація. 
    - Стан підйому води на територіях, що розташовані в зоні річки Дніпро Світловодської та Онуфріївської громад, знаходиться на постійному контролі, - Андрій Райкович, начальник Кіровоградської ОВА. - Кожні 6 годин відповідні служби та управління цивільного захисту ОВА доповідають оперативну інформацію щодо руху води.
     
    Ця ситуація обійшлася лише одною евакуйованою мешканкою з дачного товариства у Світловодську.
     
     
    Внаслідок паводка у Світловодській громаді є підтоплення в районі Лісозаводу, навколишніх баз відпочинку, територій плавнів, дачних кооперативів, які розташовані на нижньому б’єфі та на території Власівки, сповіщає Світловодська міська територіальна громада. 
         - Підтоплення не критичні, в межах допустимої норми. Всі насосні станції та мотопомпи в справному стані. Процес пропуску води – контрольований. Наразі вода поступово уходить, спостерігається зменшення рівня паводка. Всі відповідні служби працюють в посиленому режимі, - сповістив мер Світловодська Андрій Малицький.
     
    Жителям Світловодської й Онуфріївської громад рекомендують утриматися від споживання води з колодязів. Згідно з повідомленням начальниці відділу Держпродспоживслужби, на підтоплених ділянках можуть поширюватися різні інфекційні захворювання, такі як гострі кишкові інфекції, сальмонельоз, ротавірусна інфекція та інші.