Кіровоградщина: Гроші на ремонт лікарень з бюджету брав, а роботи не виконував

  • 12 квіт. 2023 06:51
  • 712
    • Новина Кіровоградщина: Гроші на ремонт лікарень з бюджету брав, а роботи не виконував Ранкове місто. Кропивницький
     
    Привласнив бюджетні кошти на ремонті приймального відділення лікарні — судитимуть директора ТОВ, сповіщає Кіровоградська обласна прокуратура.
     
    За процесуального керівництва Олександрійської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора товариства за незаконне заволодіння чужим майном, вчинене шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, та за видачу службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
     
    У 2020 році товариство, яке очолював обвинувачений, виграло тендер на виконання будівельних робіт з реконструкції приймального відділення центральної міської лікарні в Олександрії.
     
    Попри те, що роботи фактично здійснювались не у повному обсязі, директор ТОВ вніс в акти виконаних робіт завідомо неправдиві відомості. На підставі підписаних ним офіційних документів на рахунок ТОВ було безпідставно перераховано майже 130 тис. грн бюджетних коштів.
     
    У такий же спосіб  спритник нажився на бюджеті, ремонтуючи сільську амбулаторію у селищі  Велика Скельова Олександрійської громади. Здійснюючи будівельні роботи за тією ж схемою підрядник привласнив 151 тис. гривень. 
     
    Наразі обвинуваченому загрожує до  5 років позбавлення волі.
     
    Досудове розслідування здійснювали слідчі Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області.