У Кропивницькому відкрили хаб, щоб підтримувати переселенців

  • 27 бер. 2023 15:39
  • 341
    • Новина У Кропивницькому відкрили хаб, щоб підтримувати переселенців Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому відкрили хаб для підтримки переселенців, сповіщає Кіровоградська обласна державна адміністрація.
     
    В обласному центрі відбулось офіційне відкриття офісу ГО "ВПО України" для підтримки переселенців міста та області. Він став одним із восьми, які вже активно працюють по Україні (у Києві, Харкові, Івано-Франківську, Полтаві, Львові та ін.)
     
     
    Хаб займатиметься інформаційно-координаційною роботою з внутрішньо переміщеними особами: допомогою з адаптації до нових обставин, пошуком роботи, оформленням виплат, отриманням юридичної та психологічної підтримки.
    - Через Кіровоградщину транзитом пройшло 170 тисяч переселенців. Зараз в області офіційно зареєстровано 87 тисяч переселенців + 7 тисяч переселенців, які проживали тут до 2022 року. У нас 201 місце компактного проживання ВПО. Наше завдання, як влади, щоб ви з ВПО переросли у наших повноцінних жителів громад. Ми зараз активно працюємо над тим, щоб адаптувати переселенців до життя в громадах, допомогти їм вийти з того психологічного вакууму, щоб оперативно надавати ту гуманітарну допомогу, яку ми отримуємо від міжнародних організацій, - звернулась до присутніх на відкритті хабу внутрішньо переміщених осіб заступниця начальника Кіровоградської ОВА Катерина Колтунова.
     
     
    Хаб для підтримки переселенців міста та області працюватиме у приміщенні Кіровоградського кооперативного фахового коледжу імені М. П. Сая за адресою: вул. Чорновола, 13.