Кіровоградські СБУшники ліквідували канал втечі «ухилянтів» за кордон

  • 24 бер. 2023 19:05
  • 844
    • Новина Кіровоградські СБУшники ліквідували канал втечі «ухилянтів» за кордон Ранкове місто. Кропивницький
     
    Служба безпека України в Кіровоградській області заблокувала масштабний канал нелегального переправлення за кордон громадян України призовного віку.
     
    В ході слідства встановлено, що посадові особи одного з благодійних фондів України розробили і використовували механізм нелегального переправлення військовозобов’язаних громадян України до країн Західної Європи шляхом внесення недостовірних відомостей до офіційних документів електронної системи «Шлях».
     
    Вони пропонували військовозобов’язаним виїхати в ЄС «під маскою» водіїв гуманітарних перевезень.
     
     
    Вказану послугу вони оцінювали у 4 500 доларів за пакет документів.
    Оперативники СБУ затримали «на гарячому» організатора злочинної схеми - мешканця м. Києва під час одержання ним всієї суми неправомірної вигоди у розмірі 4 500 доларів США та передачі документів, які підтверджують факт внесення даних особи призовного віку до системи «Шлях» та надають можливість незаконного перетину державного кордону. 
     
    Під час проведення обшуків за адресою проживання фігуранта виявлено та вилучено документи та оргтехніку з доказами протиправної діяльності.
    Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч.3 ст. 332 КК України та найближчим часом буде обрано запобіжний захід.
     
    Проводяться заходи з викриття інших співучасників, причетних до налагодження каналу нелегальної міграції осіб призовного віку за кордон.