В Кіровоградській області стартує Всеукраїнський тиждень дитячого читання - 2023

  • 24 бер. 2023 14:02
  • 819
    • Новина В Кіровоградській області стартує Всеукраїнський тиждень дитячого читання - 2023 Ранкове місто. Кропивницький
     
    В  Кіровоградській області стартує  Всеукраїнський тиждень дитячого читання - 2023, сповіщає обласна бібліотека для дітей ім. Т.Г. Шевченка.
     
    Всеукраїнський тиждень дитячого читання – це свято, якого немає в календарі, але воно щороку проходить наприкінці березня у бібліотеках для дітей і про нього знають усі цінителі та шанувальники книги. 
     
    Цього   року  Всеукраїнський Тиждень дитячого читання проходитиме з 28 березня по 3 квітня під гаслом  Непереможна та єдина читацька Україна  і має на меті ознайомити дітей з кращою сучасною українською літературою, створити позитивну мотивацію до читання книжок українською мовою та подарувати дітям позитивні емоції наперекір війні з рф. 
     
    У нас в області Тиждень дитячого читання за традицією відкривається в обласній бібліотеці для дітей ім. Т.Г. Шевченка за сприяння Департаменту культури та туризму Кіровоградської обласної  військової адміністрації, а потім естафета передається до усіх інших бібліотек, які обслуговують дітей.
     
    Під час Тижня для юних користувачів Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей ім. Т.Г. Шевченка відбудуться:
    • свято відкриття Тижня  Букняшки або книжковий переполох;
    • літературні івенти з письменниками Оленою Надутенко;
    • Надією Гармазій, Юлією Хандожинською;
    • голосні читання нової книжки  Таємниці старого горіха  (автор ідеї та упорядник Ольга Полевіна);
    • презентації книжкових виставок  WOW Books  та  Книги, які читають ваші кумири;
    • інтерактивний фрістайл  Подорож під хмарами;
    • дні літературних ігор та драйвових книг, квести, вікторини, казкоподорожі та багато інших цікавих заходів.
    Не менш захоплюючі заходи для дітей і підлітків пройдуть під час Тижня читання в бібліотеках сіл, селищ і міст області. Це: святкові розважально-ігрові програми та дійства, казкові подорожі, зустрічі з місцевими письменниками, бенефіси читачів, поетичні вернісажі, презентації книжок, конкурси, вікторини, голосні читання тощо.
     
    Отже, бібліотеки області, що обслуговують дітей, з нетерпінням чекають всіх любителів читання на заходи, адже зустріч з Книгою завжди цікава, захоплююча і неповторна. Плекаємо читаючу та непереможну націю маленьких українців, адже наші діти – майбутнє нашої вільної та незалежної України!