Трансферні новини: найцікавіші події зимового вікна

  • 24 бер. 2023 09:40
  • 227
    • Новина Трансферні новини: найцікавіші події зимового вікна Ранкове місто. Кропивницький

    В зимове вікно відбулося чимало цікавих переходів. Українським вболівальникам нудьгувати теж не довелося, адже клубну прописку змінили одразу декілька гравців національної збірної. Протягом першої половини січня головні трансферні новини були пов'язані з Михайлом Мудриком. Вінгера «Шахтаря» активно продавали до лондонського «Арсеналу», та здавалося, що угоду вже майже підписано. Але у ситуацію несподівано втрутилися земляки «канонірів» з «Челсі». Їхня пропозиція — 70 млн доларів + 30 млн бонусами — виявилася для гірників більш привабливою. Михайло вже освоюється у Лондоні та встиг зіграти кілька матчів в АПЛ і ЛЧ.

    В топ-5 найкращих українських трансферів також увійшли переходи:

    • Іллі Забарного до англійського «Борнмута»;
    • Віктора Циганкова в іспанську «Жирону»;
    • Сергія Кривцова до американського «Маямі»;
    • Дмитра Різника в «Шахтар».

    Останній перехід став головною трансферною новиною на внутрішньому ринку. За Різника, який стабільно викликається до лав збірної, донецький клуб заплатив «Ворсклі» 3 млн доларів — великі гроші як за українського гравця в межах УПЛ. Швидше за все, перспективного воротаря розглядають як заміну Анатолій Трубіну. Нинішній номер один «Шахтаря», яким цікавиться чимало європейських клубів, за чутками, дуже хоче піти вже влітку. 

    Трансфери Циганкова та Забарного виявились несподіваними не тільки тому, що Ігор Суркіс одночасно відпустив з команди відразу двох лідерів. Команди, до яких перейшли ці амбітні гравці, важко віднести до грандів європейського футболу. Віктор опинився в іспанському середняку «Жироні», Ілля — в англійському «Борнмуті», що зараз бореться за виживання.

    Новини футболу сьогодні: як стартували українські легіонери

    Звісно, вболівальникам завжди хочеться, щоб новий гравець відразу розпочав грати на найвищому рівні, але процес адаптації зазвичай потребує часу. Багатьох фанів «Челсі» розчарував дебют Михайла Мудрика. Молодий вінгер досить невиразно провів перші матчі, але не слід забувати про те, що до свого прем'єрного поєдинку він востаннє виходив на поле ще в листопаді. 

    Іспанські новини футболу сьогодні для українців більш приємні. На відміну від тренера «Челсі», який майже не дав новачкові часу на розгойдування, коуч «Жирони» поступово підпускав Циганкова до основи. Як результат, Віктор регулярно виходить в стартовому складі та вже встиг відзначитися голом і асистами. Загалом відгуки про його гру досить схвальні.

    Ілля Забарний поки що не дебютував в новій команді. На одному з перших тренувань захисник отримав травму, яку заліковує й досі. А ось Сергій Кривцов швидко став своїм в «Маямі», відзначившись в першому ж матчі. Зараз він незмінний гравець основи. Можна сказати напевне, що завдяки збільшенню кількості відомих легіонерів стежити за закордонними новинами футболу сьогодні стало цікавіше. Залишається сподіватися, що це буде переважно позитивна інформація.

    Автор ua-football: Олександр Риженко - https://twitter.com/Theryzhenko