Кіровоградська спеціальна прокуратура нещадно бореться зі спилювачами дерев

  • 23 бер. 2023 07:14
  • 737
    • Новина Кіровоградська спеціальна прокуратура нещадно бореться зі спилювачами дерев Ранкове місто. Кропивницький
    За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури повідомлено про підозру п’ятьом місцевим мешканцям,  які знищили пів сотні дерев  на території полезахисної смуги.
     
    За даними слідства, підозрювані з корисливих мотивів, з метою подальшого перепродажу, здійснили незаконну порубку 50  живо ростучих дерев ясена та акації. Порубку було проведено у незаконний спосіб, без відповідних дозвільних документів.
     
    Події мали місце на території  Приютівської селищної ради Олександрійського району. У результаті протиправних дій  підозрюваних довкіллю заподіяно шкоду  в розмірі 538 тис. гривень.
     
    Усім фігурантам справи наразі повідомлено про підозру за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 246 КК України.
    Досудове розслідування здійснюють слідчі  слідчого управління ГУНП України в Кіровоградській області.
     
    На даний час триває розслідування  у 6 аналогічних кримінальних провадженнях.
     
    За процесуального керівництва Новоукраїнської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно  місцевого мешканця, який  у січні цього року на території лісосмуги, яка перебуває на балансі залізниці, незаконно зрубав дерева  ясена. Збитки довкіллю заподіяні злочином складають 113 тис. гривень. Обвинуваченому загрожує до 5 років ув’язнення.