Кіровоградщина: В Олександрії визначилися з місцем розташування Меморіалу Героїв

  • 23 бер. 2023 12:02
  • 416
    • Новина Кіровоградщина: В Олександрії визначилися з місцем розташування Меморіалу Героїв Ранкове місто. Кропивницький
     
    Робоча група розглянула пропозиції щодо розташування Меморіалу Героїв, сповіщає Олександрійська міська рада.
     
    Де буде місце розташування пам’ятного знаку вшанування героїв-захисників України – вирішували в міській раді на засіданні спеціально створеної робочої групи. Ця комісія займатиметься підготовкою пропозицій та розробки Концепції з вшанування воїнів-героїв, які захищають незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та увічнення пам’яті полеглих у російсько-українській війні.
     
     
    Під головуванням очільника громади Сергія Кузьменка до дискусії долучилися секретар міської ради Вікторія Косяк, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Завалій, головний архітектор міста Тетяна Ігнатьєва, командир військової частини Руслан Розенберг, начальник Олександрійського районного територіального центру комплектування і соціальної підтримки Олександр Балабуха, голови громадських організацій, які опікуються питаннями захисту і підтримки військових і їхніх родин, а також керівники структурних підрозділів міської ради.
     
    На початку про важливість облаштування місця для вшанування всіх захисників України розповів міський голова:
    - Боротьба українського народу триває не рік і не 9 років. Вона триває декілька століть. Разом повинні усвідомлювати те, що історія нашої боротьби і незалежності буде мати багато сторінок.
    Ми з вами відповідаємо за сьогоднішній день і маємо вписати в історію українського народу ті події, що відбуваються останнього року. Тож ми повинні дати можливість дітям наших героїв-захисників привести своїх онуків на пам’ятне місце і згадати своїх рідних. Це має бути місце української честі й духу, волі й свободи.
    Читав думки олександрійців і бачив, що це питання актуальне як ніколи – містяни підтримують цю ініціативу. Таке місце має бути не десь, а в центрі нашого міста. І воно має право на велику історію – від сьогоднішніх Героїв до Героїв Української повстанської армії, Героїв Крут і Героїв Козацької доби.
    Враховуючи думки олександрійців, які голосували в телеграм-каналі міського голови, та військових, які виступили під час зібрання, місце вшанування захисників України планують облаштувати на території нинішнього Скверу Юрія Кравченка.
     
    Далі присутні вирішили, що після визначення локації, на часі розробити ескізи зовнішнього вигляду майбутнього місця вшанування. Для цього дано доручення начальнику управління культури організувати відповідні кроки із залученням фахівців і талановитих людей. 
     
    На наступному зібранні заплановано обговорити ескізи, ймовірну назву та форми, за допомогою яких буде увічнено постать і подвиг воїнів-героїв.