За останню добу на Кіровоградщині вигоріло 13 га землі через спалювання сухостою

  • 22 бер. 2023 09:23
  • 597
    • Новина За останню добу на Кіровоградщині вигоріло 13 га землі через спалювання сухостою Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кіровоградська область: за добу, що минула, ліквідовано 21 займання на відкритих територіях, сповіщає Головне управління ДСНС України у Кіровоградській області.
     
    Протягом доби, 21-22 березня, пожежно-рятувальні підрозділи Кіровоградської області 21 раз залучались на гасіння пожеж сухої рослинності та сміття. 
     
     
    Такі випадки стались у Кропивницькому районі: Кетрисанівська СТГ с. Бобринка, Олександрівська СТГ, с. Бовтишка, с. Нова Осота та с. Підлісне, біля селищ Олександрівка та Устинівка, Соколівська СТГ, біля с. Черняхівка.
    В Олександрійському районі: Попельнастівська СТГ, с. Куколівка, Онуфріївська СТГ, смт Павлиш, Світловодська МТГ, с. Павлівка, Олександрійська МТГ, с. Марто-Іванівка та с. Головківка, смт Олександрійське та смт Онуфріївка. В Новоукраїнському районі: Рівнянська СТГ, с. Комишувате. А також, у містах Бобринець, Мала Виска, Кропивницький та Олександрія.
     
     
    Загальна площа займань складає майже 13 га.
     
    Так, 21 березня о 15:58 виникло займання 30 м2 сміття у будівлі, що не експлуатується, на вул. Братиславській обласного центру, яке приборкали кропивницькі вогнеборці.
     
    Шановні громадяни! Будьте максимально відповідальні у пожежонебезпечний період, коли суха рослинність спалахує від найменшої іскри та пожежа може поширитись на великі території, знищуючи все на своєму шляху. Служба порятунку закликає вас не випалювати сухостій, торішнє листя та сміття!