Кіровоградщина: У Знам'янці вручили орден родині загиблого Героя

  • 22 бер. 2023 21:36
  • 507
    • Новина Кіровоградщина: У Знам'янці вручили орден родині загиблого Героя Ранкове місто. Кропивницький
     
    Вручили орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно) родині загиблого Героя, сповіщає Знам’янська міська рада Кропивницького району Кіровоградської області.
     
    Війна приносить важкі втрати для родин… Важкі втрати для нашої громади… Важкі втрати для України. Біль від цих втрат не заживе ніколи…
     
     
    21 березня Знам’янський міський голова Володимир Сокирко разом із начальником Кропивницької районної військової адміністрації Віталієм Пастушенком, начальником Кропивницького районного ТЦК та СП Олександром Чижмою, начальником Першого відділу Кропивницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Андрієм Іващенком, зустрілися з родиною Ігоря Романенка, який віддав своє життя у війні з російськими загарбниками.
     
     
    Ігор народився 2 жовтня 1999 року в місті Знам’янка. В малому віці хлопець разом з родиною переїхав до селища Петрове. Тут він пішов до школи, яку закінчив у 2018 році. Його улюбленою справою була саме Військова справа. Тому після школи вступив до Одеської військової академії. По закінченню молодий випускник академії одразу був призначений командиром десантно-штурмового взводу 3-ї десантно-штурмової роти 1-го десантно-штурмового батальйону.
     
    Поблизу населеного пункту Спірне Бахмутського району Донецької області Ігор Романенко вступив в запеклий бій з ненависним ворогом. У свій останній бій… Залишаючись вірним військовій присязі, 20 липня 2022 року лейтенант Романенко поповнив ряди небесного війська…
     
    Зі словами подяки до рідних Героя звернувся міський голова Володимир Сокирко:
    - Сьогодні я хочу сказати слова подяки родині Ігоря Романенка, за те, що виховали мужню, чесну та порядну людину, справжнього патріота своєї країни. Його героїчний вчинок є прикладом відваги, відданості та любові до своєї Батьківщини, до свого народу.
    - Низький вам уклін за виховання справжнього патріота. Завдяки таким Героям Україна є і продовжує відвойовувати свою незалежність та свободу. Їх подвиг назавжди залишиться в нашій пам’яті, – сказав начальник Кропивницької районної військової адміністрації Віталій Пастушенко, звертаючись до рідних полеглого захисника.
    Згідно з Указом Президента України від 17 серпня 2022 року №585 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, лейтенант Романенко Ігор Васильович нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).
     
     
    Начальник Кропивницького районного ТЦК та СП Олександр Чижма, начальник Першого відділу Кропивницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Андрій Іващенко вручили державну нагороду брату загиблого Героя - Романенку Василю Васильовичу.
     
    Директор ліцею «Гармонія» Знам’янської міської ради Олег РЯБИЧ поділився спогадами життєвого шляху Героя.
     
     
    Пам’ять тих, хто загинув, захищаючи Україну та її незалежність, присутні вшанували хвилиною мовчання.