Кіровоградщина: Знам’янська громада попрощалася зі своїм земляком-Героєм

  • 21 бер. 2023 08:03
  • 588
    • Новина Кіровоградщина: Знам’янська громада попрощалася зі своїм земляком-Героєм Ранкове місто. Кропивницький
     
    20 березня Знам’янська громада попрощалася зі своїм земляком, воїном-захисником - Героєм – Миколою Анатолійовичем Крюковим, сповіщає Знам’янська міська рада Кропивницького району Кіровоградської області. 
     
     
    Народився  Микола 14 квітня 1987 року  у с.Ахпай.  Після навчання у ЗОШ №6  у 2001 році він  вступив до  Знам’янського ПТУ №3, де здобув спеціальність зварювальника.  Працював у  ТОВ «Знам’янська агропромислова компанія» на посаді «сушильник сировини».  Солдат  Микола  Крюков   проходив  військову  службу  на посаді старшого бойового медика загону СП.
     
    8.03.2023 року під час виконання бойового завдання із захисту територіальної цілісності Батьківщини, відсічі та стримування збройної агресії російської федерації проти України, в районі ведення бойових дій біля населеного пункту Богданівка  Донецької області в результаті бойового зіткнення з противником  та танкового  отримав  поранення  несумісні з життям.
     
     
    Зустрічала громада  Героя «живим коридором», стоячи на колінах.
    У прощальній промові Знам’янський  міський  голова  Володимир  Сокирко  звернувся  до рідних  воїна  та  присутніх:
    - Сьогодні ми  проводжаємо  в останню путь  нашого земляка, Героя – КРЮКОВА МИКОЛУ АНАТОЛІЙОВИЧА. До останнього він був вірний присязі й захищав свій народ від російського окупанта.  Микола був людиною з активною життєвою позицією, він мріяв про сильну Україну. Ми маємо докласти всіх зусиль аби виконати заповіт всіх наших героїв, заповіт совісті.  Важко говорити у такі тяжкі хвилини. Серце переповнене смутком і болем.  Але я  хочу висловити слова подяки рідним Миколи. Прийміть слова   вдячності за те, що виростили та виховали такого мужнього захисника України. 
    Микола  не міг стояти осторонь тих викликів, які випали на долю нашої країни.   І сьогодні всі ми щиро співчуваємо вам.  Світла пам’ять про нашого воїна назавжди залишиться у серцях знам’янчан. Герою слава і вічна пам’ять! Слава Україні!
    - Біль не вщухає від втрат наших хлопців, і знову ми прощаємось з Героєм, що загинув за нашу незалежність і за нашу свободу, - звернулась до присутніх староста Галина Шевченко.  - Коли Микола пішов добровольцем  до війська – він покинув все, щоб захищати Батьківщину. Шановна матуся Світлано Миколаївно, брат Сергій, ми сумуємо разом з вами, низько схиляємо голови у скорботі. Нехай душа загиблого Миколи знайде вічний спокій. Вічна пам’ять і Слава українському воїну, який захищав рідну Україну і кожного з нас.
     
    Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблого воїна.
     
    Провести мужнього сина України в останню путь прийшли знам’янчани, бойові побратими, друзі, найближчі та найрідніші люди. Тепер він у Небесному Війську та буде тримати мирне небо. 
     
    Поминальну панахиду за загиблим відслужив настоятель релігійної громади на честь ікони Богородиці «Знамення» УПЦ отець Віктор.
     
     
    Царство небесне і вічна пам’ять Герою, який понад  усе служив Україні  і поклав своє життя за її  мирне майбутнє.  Хай горить свіча пам’яті, хто заради нас з вами пожертвував найдорожчим — життям! Слава Герою! Герої не вмирають!