У Кропивницькому Музеї мистецтв додалося експонатів

  • 20 бер. 2023 08:46
  • 566
    • Новина У Кропивницькому Музеї мистецтв додалося експонатів Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Музеї мистецтв, у дружньому колі, згадували та говорили про талановиту людину, видатного графіка – Володимира Кир’янова.
     
     
    Син художника-земляка Oleksandr Kyryanoff підготував цікаву відеопрезентацію про  творчість свого батька. Співав його пісні. А Любов Григорівна, дружина митця, ділилася своїми спогадами та світлинами.
     
     
    І нам дуже приємно, що фондове зібрання нашого музею поповнилося альбомом з графічними роботами відомого та унікального художника Степової Еллади.
     
    Володимир Васильович народився 15 березня 1951 року в Кіровограді (нині Кропивницький). Член Національної спілки художників України з 1992-го. З дитинства мав найрізноманітніші захоплення, але в середині 1970-х зрозумів, що живопис – це його життя, і пішов навчатися на факультет образотворчого мистецтва Ленінградського інституту театру, музики та кінематографії.
     
    Добрий друг нашого музею. Відомий автор численних карикатур та гумористичних малюнків, що були презентовані майже у всіх кіровоградських друкованих виданнях. Художник активно брав участь у багатьох виставках та мистецьких фестивалях. Мав численні подяки та відзнаки, але найкраща нагорода для художника – коли аудиторія із захопленням сприймає його твори.
     
     
    Роботи Володимира Кир’янова зберігаються у провідних музеях України та приватних колекціях за кордоном.