В Олександрії батько з сином нагріли державу на 3 мільйона гривень на ремонті доріг

  • 17 бер. 2023 14:51
  • 710
    • Новина В Олександрії батько з сином нагріли державу на 3 мільйона гривень на ремонті доріг Ранкове місто. Кропивницький
     
    Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру керівнику підрядної організації з м. Олександрія, який при виконанні робіт з ремонту автомобільних доріг вартістю 50 млн грн привласнив майже 3 млн гривень.
     
    За версією слідства, керівник підрядної організації вступив у злочинну змову з інженером (власним сином) з метою привласнення бюджетних коштів. Так, підрядники виконували неякісно або не виконували взагалі роботи з поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування. При цьому до актів виконаних робіт вносили недостовірні відомості про начебто виконані роботи.
     
    Відповідно до висновку судової будівельно-технічної експертизи загальна сума збитків, спричинених вищевказаними злочинними діями підозрюваних, становить 2,8 млн гривень.
     
    На даний час, керівнику підрядної організації та інженеру повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб та в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.
     
    Слідство, що здійснюється слідчими СВ Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області, триває.