Бібліокотик Афоня запрошує кропивничан до бібліотеки

  • 17 бер. 2023 11:25
  • 468
    • Новина Бібліокотик Афоня запрошує кропивничан до бібліотеки Ранкове місто. Кропивницький
     
    Великий бібліофіл та знавець літератури бібліокотик Афоня запрошує кропивничан та гостей міста до Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського.
     
    Її книжковий фонд складає понад 800 тисяч примірників! Попри війну в книгозбірні щотижнево проходять різноманітні заходи: лекції, презентації, краєзнавчі студії, веб-екскурсії, інформаційні акції та інтерактивні заняття, тренінги та багато іншого. У відділах працюють художні, декоративно-ужиткові і, звісно, книжкові виставки.
     
    В бібліотеці проходять заняття англомовних клубів для дорослих та дітей з різним рівнем знання англійської, а невдовзі відкриється розмовний клуб з французької.
     
    Низку проєктів бібліотека реалізує завдяки партнерству та підтримці Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та БФ «Безпечне майбутнє». Так, у головному холі книгозбірні розгорнута дитяча точка «Спільно». Це місце для ігор, навчання та спілкування, читання та натхнення, де кожного дня проводяться кілька майстер-класів та надають консультації педіатр і вчитель-логопед.
     
    Для тинейджерів працює освітній простір «ChromJunior», в якому за допомогою сучасних багатофункціональних хромбуків діти відкривають для себе можливості ІТ-технологій.
     
    А спеціально для дорослих проводяться засідання Батьківського клубу, де татам і мамам допомагають розуміти своїх дітей, будувати з ними позитивні стосунки та надавати необхідну підтримку.
     
    У партнерстві з Обласним жіночим інформаційним центром під егідою Всесвітнього фонду допомоги дітям-сиротам (WWO) бібліотека реалізує програму «Діти України і війна. Кропивницький», в рамках якої проводяться навчально-розвиткові заняття для дітей від трьох до шести років в інноваційному форматі Element of Play.
     
    На відвідувачів чекають Школа досвідченого споживача та Інформаційна платформа з питань праці. У Клубі робототехніки хлопці й дівчата складають та програмують роботів з конструкторів Lego Mindstorms та LEGO Boost. У книгозбірні збираються творче об’єднання «Парус» та літературне об’єднання «Степ», вища народна школа та шанувальники шахів, а поціновувачі кіномистецтва відвідують артхаус клуб «У Чижевського».
     
    Бібліотечне життя вирує! Про анонси та заходи, що проводяться в книгозбірні, можна дізнатися з бібліотечних сторінок в Telegram, Instagram, Facebook, YouTube та сайту закладу.
     
    Записатися в бібліотеку дуже просто, вартість річного абонементу коштує лише 20 гривень. На нових користувачів чекає приємний маленький сюрприз – календарик з Афонею.