У Кропивницькому представили виставку "Віч-на-віч з Шевченком"

  • 16 бер. 2023 10:06
  • 614
    • Новина У Кропивницькому представили виставку «Віч-на-віч з Шевченком» Ранкове місто. Кропивницький
     
    З нагоди дня народження Тараса Шевченка у залі відділу мистецтв бібліотеки Чижевського відбулась презентація виставки-інсталяції «Віч-на-віч з Шевченком».
     
     
    В затишному колі камерного спілкування молодий письменник Максим Бричка розповів свою історію знайомства з творчістю українського пророка. На зустріч він прийшов зі своїм Кобзарем, який йому подарувала рідна бабуся. Цю книгу Максим вважає маяком в царині словотворчості. Гості заходу також згадали своє перше знайомство з творчістю Шевченка. Одно з них було буде мальовничим: «За вікном великі сніги, в хаті пахне печеними яблуками і на столі лежить велика книга «Кобзар».
     
    Цікавим відкриттям для учасників була презентація невідомого портрета юного Шевченка, який знаходиться в приватній колекції. А репринтні видання книг і художня естетика альбомів дала відчути і наблизитись до магії шевченківського слова, візуально оцінити його почерк і мальовничі замальовки, які художник робив в археологічній експедиції.
     
    Улюблені рядки з поезій Тараса Шевченка прочитали Максим Бричка і Сергій Кудря.
     
     
    Особливою прикрасою виставки була галерея художніх листівок жіночих портретів, які написав ніжний пензлик Тараса-художника.
     
    Бібліотека Чижевського має дуже багатий і цікавий фонд Шевченкіани, яка поповнюється кожного року. Тому завжди є привід для зустрічі та діалогу в книгозбірні – місці креативу та творчості.
     
    Побачити презентацію виставки-інсталяції «Віч-на-віч з Шевченком» можна на бібліотечному YouTube-каналі.