Жертви домашнього насилля у Кропивницькому можуть скористатися чатботом

  • 15 бер. 2023 16:15
  • 389
    • Новина Жертви домашнього насилля у Кропивницькому можуть скористатися чатботом Ранкове місто. Кропивницький
     
    "СкладнеПросто": у Кропивницькому запобігти домашньому насильству допомагає чатбот, сповіщає Кропивницька міська рада.
     
    Чатбот "СкладнеПросто", створений на платформі “Телеграм”, інформує користувачів про такі явища, як гендерно зумовлене, домашнє насильство та його види, ознаки аб'юзивних стосунків, а також містить контакти національних та регіональних гарячих ліній, відомств та установ, які надають фахову правову й психологічну допомогу.
     
    Над чатботом працювала ініціативна група проєкту "Запобігання гендерно зумовленого та домашнього насильства серед молоді громад Кіровоградської області”, що реалізується у межах співпраці UNFPA та ГО «Інноваційні соціальні рішення» за підтримки уряду Великої Британії. 
     - Перевагою такого застосунку є можливість будь-якого користувача отримати важливу інформацію незалежно від географічної прив'язки, що сприяє ширшому залученню цільової авдиторії. При розробці застосунку автори використовували матеріали ГО "La strada Україна", Асоціації жінок-юристок України, проєктів "Не дрібниці", "Розірви коло" та інші. Крім того, авторам було надано коментарі та поради координаторів від Фонду ООН у галузі народонаселення, які мають великий досвід роботи за напрямом протидії та запобігання гендерно зумовленого та домашнього насильства, - розповідає координаторка ініціативної групи проєкту Світлана Коваленко.
    Наразі чат-бот протестувати понад півтисячі користувачів з-поміж учнівської та студентської молоді, педагогічних та молодіжних працівників. Завдяки першим відгукам розробники удосконалили зміст та технічні можливості застосунку. 
     
     Ознайомтеся і приєднайтеся до  чатбота.