Кропивничанам сповістили, коли завершиться опалювальний сезон у місті

  • 15 бер. 2023 19:01
  • 1222
    • Новина Кропивничанам сповістили, коли завершиться опалювальний сезон у місті Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому опалювальний сезон закінчиться, щойно температура зовнішнього повітря протягом трьох діб буде більшою восьми градусів, але не пізніше 15 квітня, сповіщає Кропивницька міська рада. Таке рішення прийняв виконавчий комітет Кропивницької міської ради на своєму засіданні 14 березня.
    - Комунальне підприємство “Теплоенергетик” припинить надавати послугу теплопостачання наступного дня після трьох діб із середньодобовою температурою зовнішнього повітря вище восьми градусів тепла. Якщо після закінчення опалювального сезону виникне зниження температури зовнішнього повітря, то подачу теплової енергії поновлять для установ, закладів освіти, медицини, - повідомив начальник головного управління житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради Віктор Кухаренко.
    За рішенням виконкому, управління освіти, охорони здоров’я, молоді та спорту, інші бюджетні установи самостійно прийматимуть рішення про продовження опалювального сезону залежно від погодних умов та наявності фінансового забезпечення на оплату послуги теплопостачання.
     
    Виконавчий комітет також встановив завершення опалювального сезону з 15 квітня для населення, яке проживає в приватних, багатоквартирних будинках і використовує електроенергію або газ для опалення приміщень та отримує субсидію на оплату житлово-комунальних послуг.
     
    Одразу по завершенню опалювального сезону теплопостачальне підприємство розпочне ремонт технічного обладнання та теплових мереж для підготовки їх до наступного осінньо-зимового сезону. 
     
    Цього дня члени виконавчого комітету під головуванням секретаря міської ради Олега Колюки прийняли також важливі рішення, направлені на забезпечення стабільної життєдіяльності громади міста в умовах воєнного часу.
     
    Зокрема, виконком перерозподілив видатки за бюджетними програмами в межах загального обсягу бюджетних призначень на 2023 рік, вніс необхідні зміни до галузевих програм соціально-економічного розвитку Кропивницького, підтримав низку рішень у сферах комунальної власності, містобудування і архітектури, соціальної підтримки та  спрямованих на забезпечення житлових прав і прав дітей у Кропивницькому.