Знам’янська громада попрощалася зі своїм земляком

  • 13 бер. 2023 10:50
  • 610
    • Новина Знам’янська громада попрощалася зі своїм земляком Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    11 березня Знам’янська громада попрощалася зі своїм земляком, воїном-захисником, відданим патріотом України – Олегом Володимировичем Кузіним, сповіщає Знам’янська міська рада Кропивницького району Кіровоградської області.
     
     
    Народився Олег 7 серпня 1975 року в місті Знам’янка. Після навчання у ЗОШ №2 вступив до професійного ліцею №12, де здобув спеціальність слюсар-ремонтник електровоза.
     
    Працював у воєнізованій охороні залізниці м.Знам’янка, працював інкасатором у воєнізованій охороні, обіймав посаду начальника караулу воєнізованої охорони, працював у Чехії.
     
    Любив риболовлю. Читав детективи та пригодницькі книжки. Вивчав іноземні мови.
     
    Олег Володимирович проходив військову службу у 56 бригаді, 37 батальйону, на посаді стрільця-снайпера мотопіхотного відділення мотопіхотного взводу мотопіхотної роти.
     
    Вірний військовій присязі, під час безпосередньої участі у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації в Донецькій та Луганській областях, з метою виконання службових (бойових) завдань, виявивши стійкість і мужність під час виконання бойових завдань в районі населеного пункту Дубово-Василівка Донецької області, під час мінометного обстрілу отримав поранення несумісне з життям, загинув 4.03.2023 року.
     
     
    Олег Володимирович був нагороджений Грамотою командира військової частини А3137 «За сумлінне виконання службових обов’язків, зразкову військову дисципліну, старанність і розумну ініціативу та з нагоди Дня Збройних Сил України».
     
     
    Громада зустрічала Героя «живим коридором», стоячи на колінах.
    У прощальній промові Знам’янський міський голова Володимир Сокирко звернувся до батьків, дружини, дітей воїна і присутніх:
    - Знову страшна звістка обпікає болем наші серця. В бою з окупантами героїчно загинув український захисник Олег КУЗІН. Захищаючи рідну землю від ворога він віддав найдорожче – своє життя!
    Олег бився мужньо і самовіддано! Він той, завдяки кому наші діти і жінки, наші сім'ї, будуть жити в мирі на рідній землі! Він той, кого вічно пам'ятатимуть бойові побратими!
    Герої не вмирають. Вони здобувають вічне життя і вічну славу, залишаються прикладом для прийдешніх поколінь українців. Але їх більше немає для тих, кому вони потрібні живі.
    Схиляю голову і розділяю разом із близькими та рідними Олега біль непоправної втрати. У ці важкі хвилини прийміть слова смутку і жалю у зв’язку з трагічною втратою найріднішої людини – сина, чоловіка, батька.
    Світла, незгасна пам'ять тобі, Герою, низькій уклін і вічна слава! Слава Україні!
    -Я був його командиром, - сказав звертаючись до присутніх командир загиблого солдата Молчанов Іван. Я вдячний долі, що знав такого мудрого, досвіченого, мужнього Солдата з великої літери, відважного піхотинця, який був прикладом для всіх нас. Поки я буду живим, поки ми будемо живі, ми помстимося ворогу. Слава тобі Герою! Спочивай з миром.
    З промовою звернувся побратим Олега - Головко Олександр:
    - Дорогі батьки! Дякую Вам за сина, за гарного чоловіка, батька. Я знав його як доброго, щирого, позитивного друга. Цінуйте свободу, яка виборюється так нелегко. Сантиметри, метри нашої землі виборюються нашими воїнами, на якій полягли чиїсь сини, батьки, рідні. Ми будемо завжди пам’ятати тебе, Герою, і вірити в нашу Перемогу! Слава Україні! Героям Слава!
    - Горе родини то є наше спільне горе, - сказав звертаючись до присутніх пастор української християнської церкви «Нове покоління» Сергій Немічев. – Я висловлюю щирі співчуття від себе і церкви. Знав Олега особисто. Ми були товаришами. Зовсім недавно спілкувалися… Він Герой, тож батьки і діти можуть гордитися Олегом. Він приклад для нас. Хочеться, щоб ця втрата не була даремною, а зло російських загарбників було наказано. Господь дає нам сили щоб ми захищали свою землю, ми робимо все залежне від нас щоб скоріше війна завершилася, а найбільше ми прагнемо перемоги. Молимося молитвою покаяння. Слава Герою! Слава Україні!
     
    Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблого воїна.
     
     
    Провести мужнього сина України в останню путь прийшли знам’янчани, бойові побратими, друзі, найближчі та найрідніші люди. Тепер він у Небесному Війську та буде тримати мирне небо.