Добровольці "Гвардії наступу" пройдуть кількамісячний вишкіл

  • 13 бер. 2023 14:17
  • 564
    • Новина Добровольці «Гвардії наступу» пройдуть кількамісячний вишкіл Ранкове місто. Кропивницький
     
    "Гвардія наступу" проходитиме підготовку протягом 2-4 місяців. Лише потім підрозділи будуть залучені до бойових дій, сповіщає Кропивницька міська рада.
     
    Штурмові бригади "Гвардії наступу", які готуються у складі Національної гвардії України, проходитимуть підготовку і злагодження протягом двох-чотирьох місяців, повідомив в ефірі проєкту Радіо Свобода – Радіо Донбас.Реалії спікер НГУ Руслан Музичук.
     
    За його словами, лише потім підрозділи будуть залучені до бойових дій.
    - Ми робимо акцент на набір саме мотивованих людей і їхню якісну підготовку, на залучення інструкторів і командирів із бойовим досвідом. Коли пройде повний етап підготовки і бойове злагодження ротно-батальйонного рівня, може йтися про залучення їх до виконання задач на полі бою. Це залежатиме від того задуму, який матиме військово-політичне керівництво щодо застосування цих штурмових бригад – на якому напрямі, в якому обсязі. Наразі йдеться про їхнє повне комплектування і якісну підготовку, вона триватиме 2-4 місяці, - відповів він на запитання про перспективи задіяння «Гвардії наступу» до бойових дій.
     
    За словами Музичука, у складі МВС формується вісім таких бригад, із них шість – у складі Нацгвардії.