У Кропивницькому вдруге представили проєкт "Поезія без укриття"

  • 10 бер. 2023 09:03
  • 416
    • Новина У Кропивницькому вдруге представили проєкт «Поезія без укриття» Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Всесвітній день миру для письменника та до річниці виходу видання творів антивоєнної тематики «Поезія без укриття» у бібліотеці Чижевського відбувся вільний мікрофон «Поезія без укриття: рік потому».
     
    Співорганізатором цього чудового заходу стала Кіровоградська НСПУ на чолі з Надією Гармазій, яка минулого року на початку повномасштабної війни ініціювала вихід збірки поезій.
     
     
    На зустрічі говорили про те, що змінилося за цей воєнний рік у житті та в літературі, про що пишеться сьогодні, ділилися своїми здобутками. Цікавими та змістовними для гостей заходу були виступи письменників нашого краю Надії Гармазій, Бориса Ревчуна, Валерія М’ятовича, Любові Єременко, Романа Любарського, Павла Чорного, Оксани Буянової, Сергія Гейка та Василя Бондаря.
     
     
    У межах заходу відбулася презентація міжнародного проєкту відеодекламації з англійськими субтитрами творів з книги «Поезія без укриття», який реалізовано за підтримки німецького культурного центру «Goethe-Institut в Україні» при Посольстві ФРН та ГО «Місто Активних Громадян». Тож присутні мали змогу переглянути візуалізовані поетичні твори Ірени Яніцької, Оксани Буянової та Надії Гармазій.
     
     
    На згадку про зустріч голова НСПУ Надія Гармазій подарувала бібліотеці Чижевського збірку поезій «Весна озброєна». Щиро дякуємо за співпрацю та за гарний подарунок!
     
    Книга чекає своїх читачів у відділі обслуговування користувачів бібліотеки.